Sayfalar

Bizi Takip Edin

26 Mart 2018 Pazartesi

Word Belgesine Şekiller yada Tablolar Listesi Eklemenin Püf Noktaları

Word Belgesine Şekiller yada Tablolar Listesi Eklerken kaynakça tablosu eklerken izlediğimiz yolun aynısını izleriz ufak farkla aynı işlemleri devam ederiz. oluşturmakta olduğumuz  yazılarda tablo veya resim seçili halde iken resim yazısını aşağıdaki resimde olduğu gibi ekliyoruz.
Şekil 1: Word Belgesinde Şekiller yada Tablolar Listesi Ekleme


Şekil 1'de görüldüğü gibi Başvurular sekmesinden Resim ekle kısmında açılan pencerede Etiket Kısmında Şekil ise şekil Resim ise resim seçilir yada başka bir çalışma ise ve etiket mevcut değilse etiket ekle menüsünden ekleyerek işlemlerimize devam edebiliriz. Detaylı Anlatım Aşağıda videoda verilmiştir. İyi Seyirler.

Paylaşılmayan Bilgi; Bilgi Değildir.....

Video İle ilgili her soruyu sorabilirsiniz. İyi Çalışmalar diliyorum. Lütfen Kanala Abone Olmayı Unutmayınız.

23 Mart 2018 Cuma

Word Belgesinde Tablo Bölme Ve Birleştirme

Word Belgesinde Tablo Bölme Ve Birleştirme işlemleri günlih hayatta en çok kullanılan ve kullanışlı bir metotdur. Sayfafamıza ekle menüsünde rast gele tablo eklemesi yapalım. Öncelikle Başlat>Word menülerinden belgelerimizi açıyoruz. Belgemiz açıldıktan sonra  Ekle >Tablo Menüsünden Tablomuzu Ekliyoruz. Aşağıdaki Resimde Gösterildiği gibi;

Word Tablo Ekleme
Word Tablo Ekleme


Tablomuzu Ekledikten sonra Tablo alanında nerde bölmemiz gerekiyorsa üzerine gelerek tıkladıktan sonra imleç işaretin yanıp söndüğünde artık bölme işlemlerini yapabiliriz.

Tablo Bölme Alanı

İşlemlerimiz Yaptıktan sonra artık birbirinden bağımsız bir şekilde tablomuzu ayırabiliyoruz. Gerisi Sizde artık :)))))))))))))))))))))))

Kolay Gelsin İyi Çalışmalar.

Paylaşılmayan Bilgi; Bilgi Değildir.

22 Mart 2018 Perşembe

Word İle Denklem Nasıl Yazılır?(Denklem ve Formül)

Word belgesinde herhangi bir çalışma yapılmak istendiğinde çalışma içerisinde denklem yada formül yazma gereksinimi hissedilir. bu bağlamda MS-Word kelime işlemcisi ile karmaşık denklemleri yazabilmek için yine Microsoft tarafından geliştirilmiş Denklem yada simge menülerinin kullanılması gerekmektedir. Word ile yazı yazarken denklem yazacağınız yere geldiğinizde Ekle menüsünden , Nesne yi seçip açılan pencereden de Microsoft Denklem seçilerek Denklem Düzenleyici açılır. Eğer çok sayıda denklem yazacaksak, Denklem Düzenleyicisinin, word ün araç çubukları içinde olmasında fayda vardır. Bunun için, Görünüm menüsünden, Araç çubukları oradan da Özelleştir seçilerek (yada Mouse ile araç çubuklarının üzerine gelip sağ tuşa basarak) Komutlardan, Ekle seçilir. Sağdaki pencereden denklem düzenleyicisi (karekök içinde alfa sembolü) tutulur ve araç çubuklarına sürüklenir. Bu ikona basılacak olursa aşağıdaki menü bar açılacaktır. Şimdi Adım Adım nasıl yapılır inceleyelim… Aşağıda yazının devamı bulunmaktadır. Fakat Videodan da göz atabilirsiniz.

Ekle>>Denklem>>Yeni Denklem menüsünden ulaşabiliriz.

Word Belgesinde Denklem Ekleme
Denklem Ekleme

Denklem menüsünden denklem ekle kısmında devam ediyoruz ve aşağıdaki alan karşımıza çıkmaktadır.


Kolay Gelsin İyi Çalışmalar.

Paylaşılmayan Bilgi; Bilgi Değildir.


19 Mart 2018 Pazartesi

Makale ve Tez Yazarken Word Sayfasında Kaynak Ekleme (Kaynakça Ekleme)

Word Sayfasında Kaynak Ekleme (Kaynakça Ekleme) Bu makalemizde sizlere tez ya da makale yazarken nasıl kaynakça ekleneceğini anlatacağız. MS Office Word programını kullanarak kolay bir  şekilde kaynakça ekleyebilir, bunların sıralayabilir ve yer değişikliği yapabiliriz. Kaynakçaları ayrıca bir yerde kaydetmenize gerek olmayıp Word programının nasıl akıllı bir şekilde kaynakçaları listelediği, yerleri değiştirdiğinde kaynakçaları nasıl otomatik olarak yeniden sıralama yaptığı bu videoda anlatılmaktadır. Videodan önce sizlere kısaca açıklamak gerekir diye düşünüyorum.
şimdi word belgemizi açıyoruz ve menüden işlme yapılacak alana gidiyoruz.

Word Sayfasında Kaynakça Stil Seçmek
Şekil 1: Word Sayfasında Kaynakça Stil Seçmek
Stil seçildikten sonra Alıntı ekle menüsünde gerekli işlemlerimize devam ediyoruz.
Alıntı Ekleme
Şekil 2: Kaynakça Ekleme Kısmı

Alıntı ekle menüsünde yeni kaynak ekle yada var olan kaynakları ekleyebiliyoruz. Biz burada yeni kaynak ekle sekmesinden devam edeceğiz. Yeni kaynak denildiğinde açılacak olan sayfa şekil 3 deki gibi olacaktır.

Şekil 3: Kaynak Ekleme Sayfası
Burada Kaynak Türü Kısmında Kaynağın alındığı alanı seçerek Kaynak kısmını ekleyebiliriz. Ekleme yapıldıktan sonra kaynakça sayfasında kaynakları sıralamak için geri kalan kısmı videoda anlatılmaktadır. İyi seyirler diliyorum Kolay gelsin...



Paylaşılmayan Bilgi; Bilgi Değildir.....

16 Mart 2018 Cuma

Powerpoint Slayt Oluşturma

PowerPoint ortamında slayt oluşturmak için öncellikle Bilgisayarınızda Microsoft Officce programının yüklü olması gerekir. Officce Programının Yüklü olduğunu varsayarak Slayt nasıl oluşturulur başlayalım. PowerPoint uygulamamızı açıyoruz.
Başlat>Programlar>Microsoft Office>Microsoft PowerPoint yolunu İzleyerek Açıyoruz. Açıldıktan sonra aşağıdaki gibi nasıl şablon oluşturmamız gerektiği konusunda tercih yapmamızı istiyor.
Microsoft PowerPoint Açılış Ekranı
Microsoft PowerPoint Açılış Ekranı
Yukarıdaki Ekranda Şablonu seçtikten sonra devam dediğimizde karşımıza aşağıdaki ekran çıkacaktır. Çıkan ekranda Oluştur sekmesinden devam ediyoruz.
Microsoft PowerPoint Oluşturma Sekmesi
Microsoft PowerPoint Oluşturma Sekmesi

Oluşan PowerPoint Ana Sayfam Aşağıdaki gibi olacaktır.


Bu aşamadan Sonra Artık Slat Hazırlamaya Geçebiliriz. Slayt Hazırlarken genelde herkesin sevdiği sayfalar arasında geçiş nasıl alacak. Geçiş olurken Nasıl bir desen kullanmalıyım. yada sayfa içerisindeki metin yada görsellerin açılırken nasıl açılması gerektiği vs. gibi konular herkesin ortak düşüncesidir. bir üstteki sayfa da (Ana Sayfa) da sayfa da başlık eklemek için bize alan sunmaktadır.. bu alanda sayfa da ne olması gerekiyorsa (yazı, resim vs.) ekleme yapıyoruz. yeni sayfa oluşturmak istediğimizde aşağıda resimde olduğu gibi ekleme yapabiliriz.


Ekleme Yapıldıktan Sonra Sayfaya Eklediğimiz metin yada resim üzerinde değişiklikler yapabiliriz. Bu değişklik için sayfada ilgili yazı seçili iken menü sekmesinden biçim sekmesini kullanabiliriz. Burada Metninizin rengini değiştirmek için Metin Dolgusu‘nu seçmek,Metninizin anahat rengini değiştirmek, Gölge, yansıma, parlama, eğim, 3B döndürme veya dönüşüm eklemek için vs. gibi değişklikleri bu alanda yapabiliriz. aşağıdaki gibi.



Genelde Sunum Yapan Arkadaşların Görmek istediği fakat izleyicilere görünmesi istenmeyen noktalar ekleyebiliriz. Slayt sayfasının altında noktalar kısmında ekleyebiliriz………
Bu günkü makalemizin sonuna geldik. Hepinize Kolay Gelsin

15 Mart 2018 Perşembe

Visual Studio da Kullanıcı Giriş Ekranı Nasıl Yapılır?(Login Ekranı)

Microsoft Visual Studio Ortamında Proje oluştururken öncellikle kullanıcı ekranı ve şifrenin girileceği ve ardından login olacağı bir sayfanın olması projenin güvenliği ve sonraki alanlarda log kayıtlarının tutulması için olmazsa olmazlardan bir tanesidir. Aşağıda kısaca projede login olunacağı formun arayüzü verilmiştir.
Login Ekranı
Yukarıdaki formda visual studio da solution pencederesinden proje üzerinde sağ tıkladıkdan sonra Add>New İtem>Windows form sırasını takip edip projemize ekledik. formumuzu ekledikten sonra bazı alanları özelleştirmemiz gerekiyor. Örneğin Şifre kısmına girilen verilerin karakter olarak değil de * yada + gibi görünmesi için bazı alanları değişmemiz lazım. bunun için şifrenin girileceği alan seçili iken Properties sekmesinden usesystempasswordchar alanını True olarak ayarlamamız gerekir aksi takdirde şifremiz görünür durumda olacak ve şifre çalınması kaçınılmaz hal alacaktır. :)))))))  Aşağıda Resimde Gösterilmiştir.
Özellikler Penceresi
Değiştikten sonra. Artık Kodlama kısmına geçebiliriz. Kod kısmında normalde veritabanı’nda doğrulama yaptırmamız gerekir fakat veritabanı olmadığı için biz sabit kullanıcıyı sisteme tanımlayıp o şekilde devam edeceğiz. Doğrulamayı o şekilde yapacağız. Login Sayfasındaki Butonun Click olayında aşağıdaki kodlarımızı yazacağız.
Kodların Yazıldığı Alan
Burada kod sayfasında görüldüğü gibi eğer kullanıcı adı ve şifre fikirdersi.com olarak girilmişse projem login olacak. farklı bir kullanıcı adı yada şifre girildiyse giriş yapılmayacak.
Takıldığınız Noktalarda Yorum olarak Sorabilirsiniz.
Kolay Gelsin İyi çalışmalar

Excel'e Dışardan Veri Alma

Excel'e Dışardan veri alma; Günlük Hayatta kullanılan excel muhasebe programların okullarda ve başka işlerde kullanılan bir officce uygulamasıdır. Excel kullanırken excelin bize sunmuş olduğu kolaylıkları bilmek ve yerinde kullanmak ayrıca bir güzellik katmaktadır. Dış veriye bağlanmanın en önemli yararı, Microsoft Office Excel'de alınan bu verileri düzenli olarak çözümleyebilmektir.



Bu yapılırken, uzun süren ve hataya eğilimli bir işlem olan verilerin tekrar tekrar kopyalanmasına gerek kalmaz. Dış veriye bağlandıktan sonra, veri kaynağı her defa yeni bilgilerle güncelleştirildikçe, Excel çalışma kitaplarınızı özgün veri kaynaklarından otomatik olarak yenileyebilirsiniz. En güzel tarafı ise bir defaya mahsus excel verilerini aldığımızda aldıktan sonraki süreçlerde her açıldığında otomotik olarak güncellenip gelmesi ayrıca kolaylık sunmaktadır. Aşağıda nasıl alınması gerektiği konusunda izlenecek yol yazılmıştır. Bilgisayar açıldıktan sonra;
Başlat>Programlar>Microsoft Office>Veri>Webden al

excel veri alma

Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi izlenecek yöntemler numaralandırılmıştır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta adres satırına adres yazılıp git dedikten sonra açılan sayfada 5 numara görüldüğü gibi işaretli olan yerlerden hangileri var ise nelerin gelmesini istiyorsak onu seçmeliyiz. Akabinde excele aktarma işlemi devam edecek ve excel üzerinde çalışmalara devam edebiliriz. Kolay Gelsin İyi Çalışmalar.



Paylaşılmayan Bilgi; Bilgi Değildir.

14 Mart 2018 Çarşamba

Microsoft Accesse Giriş

Access , İlişkisel Veri Tabanı Yönetim Sistemi ile çalışan bir veri tabanı oluşturmak için hazırlanmış office uygulamasıdır. İlişkisel Veri Tabanı Yönetim Sistemi sisteminde bir veri tabanı dosyasında birden fazla tablo yaratıp, ve bu tablolar arasında birbirleriyle ilişkilendirebiliriz. Kurulan ilişkilerden dolayı farklı tablolardaki veriler  aynı tablo verileriymiş gibi kullanılabiliriz. Microsoft Access bir İlişkisel Veri Tabanı Yönetim Sistemi uygulamasıdır. Bir veri tabanını oluşturmak ve kullanmak Access ile diğer veri tabanı uygulamalarına göre çok daha kolaydır. Bunun nedeni Access’in , Windows ortamının Grafiksel Kullanıcı Arayüzünün bize sağladığı avantajların tümünden yararlanma imkanı vermesidir. Grafiksel Kullanıcı Arabirimi , karmaşık komut dizilerini öğrenmeyi gerektirmeden , ekran üzerindeki nesneler ve simgeler yardımıyla , fare desteğinden de yararlanarak kullanıcının çalışmasına olanak verir. Örneğin , geleneksel veri tabanı uygulamalarında iki tablo arasında bağlantı kurmak için oldukça karmaşık komut dizileri yazmak gerekirken , Access’te bu iş basit bir fare hareketiyle gerçekleştirilebilir. Detayli bir şekilde anlatılmış videyu izleyebilirsiniz iyi seyirler….



Paylaşılmayan Bilgi; Bilgi Değildir.

13 Mart 2018 Salı

Excel'de Macrolar İle Çalışmak

Excelde Macrolar İle Çalışma yaparken Yinelenen bir görevi otomatik hale getirmek için, Microsoft Excel’deki Makro Kaydedicisi’yle bir makro kaydı yapabiliriz. Rasgele biçimlerde tarihleriniz olduğunu ve bunların hepsine tek bir biçim uygulamak istediğinizi düşünün. Bir makro, sizin için bunu yapabilir. İstediğiniz biçimi uygulayan bir makro kaydedebilir ve ardından her gerektiğinde makroyu yeniden yürütebilirsiniz.




Excelde öncelikle yapılan çalışmayı macro olarak kaydetmek ve sonra koullanmak için yeni macro oluşturmamız gerekir. Menüden Macro menüsünden orda yeni macro sekmesinden açıyoruz.
Excelde Macrolar İle Çalışma
macro sekmesinden aşağıdaki tabloda olduğu gibi yeni macro seçeneğini seçip gerekli alanları doldurduktan sonra tamam kısmını seçmeliyiz
Excelde Macrolar İle Çalışma
artık makromuz kayıt yapmaya başladı. gerekli çalışmalar bittikten sonra yine macro sekmesinden macro durdur seçeneğini işratleyip sonlandırıyoruz. başka sekmede kaydedilen macroyu çağırmak istediğimizde yine aynı şekilde macro sekmesinden macro çalıştır dememiz gerekiyor.
Excelde Macrolar İle Çalışma
Kolay Gelsin İyi Çalışmalar.

Paylaşılmayan Bilgi; Bilgi Değildir....

Excel'de Basit Dört İşlem

Excelde Basit Dört İşlem günlük hayatta en çok kullanılan ve en çok işimize yarayan kısımdır. dört işlem yapmak için formül yazamk gerekir. Hangi hücrede beklenen sonucu görmek istiyorsak o hücrede formül yazmamız lazım. Öncelikle şunu unutmamak gerekir her formül (=) başlar.
Konu ile ilgili detaylı anlatan video aşağıda çıkarılmıştır.



Videoda detayları anlatılmış fakat tekrardan özellikle bilinmesinde fayda gördüğüm Basit formüller için, yalnızca eşittir işaretini yazıp ardına hesaplamak istediğiniz sayısal değerleri ve kullanmak istediğiniz matematik işleçlerini ekleyebiliriz; Toplama için artı işareti (+), çıkarma için eksi işareti (), çarpma için yıldız (*) ve bölme için de eğik çizgi (/) kullanın. Sonra ENTER tuşuna basıldıktan sonra istenen sonuca ulaşmış oluruz.


Excelde Formul Yazılma Alanı
burada gerekli formüllerimizi yazdıktan sonra Yukarıda bahsedildiği gibi ENTER tuşuna basarak sonuca ulaşabiliriz. Kolay Gelsin İyi Çalışmalar


Paylaşılmayan Bilgi, Bilgi Değildir.

Excel'de Muhasebe Programı Yapmak

          Excel İle Muhasebe Programı Yapmak Maddi varlıkların girişlerini ve çıkışlarının olduğu tüm kurumlarda mutlaka bir muhasebeleşme işlevi de bulunmalıdır. Bu işlev kurumun büyüklüğüne göre değişiklik arz etmektedir. Burada sizlere küçük çaplı bir kurumda yada şirkette Excelde muhasebe takibi işlemine değineceğiz.   Muhasebe genel olarak ticari faaliyetler yapılırken maddi varlık takibini ve kontrolünü sağlamak amacı ile kullanılır. Excel de muhasebe ise bu akışların takip edilmesinde bizlere kolaylık sağlar. Şimdi çok kısa olacak şekilde sizlere basit bir muhasebe yapmak nasıl oluyor konuya değineceğiz. öncelikle excel sayfamızı açıyoruz.
Excelde Basit Muhasebe Arayüzü

sayfayı açtıktan sonra kısaca bir gelir ve gider tablosunu oluşturacağız. Bu tablodan sonra gelir ve gider tablosunuz kıyaslayacağız ve en sonunda da kasada kalan parayı bize gösterecek olan kısa bir programdan bahsedeceğiz.


Yukarıdaki videoda detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. Fakat biz yinede detaylı anlatmaya çalışacağız. Şekil 1 de  excel sayfasından görüldüğü gibi Tarih(İşlemin Yapıldığı Tarih), Açıklama(İşleme Binaen Yazılan Açıklama), Tür( Gelirmi yoksam Gidermi?), Gelir ve Gider alanları ise Para Miktarının yazıldığı alandır. Bu yüzden sırayla Biçmlendirme yapmamız lazım öncelikle tarih alanından başlayalım. Tarih için sınır koyalım işlem yapılan tarihten önceki tarihlerinin girilmesini engelleyelim. bunun için Veri>Veri Doğrulama Menüsünü Kullanmamız lazım;
Excelde Veri Doğrulama
Burada Veri Doğrulama Kısmın Tarih alanını sınırlayabiliriz.örneğin İşlemin yapıldığı tarih veya ileriki tarih olarak ayarladık. aşağıdaki aşağıda şekil 3 de görüldüğü gibi gerekli alanlarımızı doldurarak devam ediyoruz.
Excelde Veri Doğrulama
Veri Doğrulama yaparken izin verilen kısmında seçim yapıldıktan sonra Veri alanında gerekli ayarlarımızı yapıyoruz. Aynı şekilde diğer alanlar içinde yapılıyor. İşlem Bu şekilde devam etmektedir. Detaylı bir şekilde videodan takip edebilrisiniz. Kolay Gelsin iyi çalışmalar.


Paylaşılmayan Bilgi; Bilgi Değildir……

Exce'de Gelir ve Gider Hesaplama Nasıl Yapılır

          Günlük hayatta en çok kullanılan uygulamalardan bir tanesi gelir ve gider tablosunu oluşturmaktır. Gelir ve gider tablosunu oluştururken basit excel'de uyulması gereken dört işlemleri bilmek gerekir. Çünkü excelde gelir ve gider demek dört işlem demektir. Şimdi excel sayfamızı açıyoruz ve tablomuzu oluşturuyoruz.
Gelir ve Gider Sayfası
         Gelir ve Gider Hesaplama Tablosu
Yukarıdaki şekilde görüldüğü gibi gelir maaş ve en sonda kalan para yazılmıştır. Kalan parayı hesaplamak için maaş tan gideri çıkarırsak kalan parayı elde etmiş oluruz. Onun için formül kullanmamız lazım. Önceliikle giderlerin hepsini toplamalıyız. daha sonra çıkan sonucu gelirden çıkarmamız gerekiyor. Detaylı olarak da aşağıdaki videoda yer almaktadır.


Yukarıdaki videodan detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. Evinizde iş yerinizde çok rahat bir şekilde kullanabileceğiniz bir uygulamadır. Kolay gelsin İyi Çalışmalar diliyorum.

Paylaşılmayan Bilgi; Bilgi Değildir.